Friday, May 21, 2010

Generousity Of Allah

Alhamdulillah, hanya itu dapat aku katakan,

Rezeki itu memang daripada zat-zat Allah yang maha pemurah.

Sebulan dua ni memang kewangan ku agak terhad, macam-macam perkara berlaku menuntut pada penggunaan wang.

Hari-hari aku berdoa:

"Ya Allah, jadikanlah aku dan seluruh keluargaku di kalangan hambamu yang soleh, ampunkan dosaku dan kedua ibubapaku, berikan kesihatan kepada diriku dan seluruh keluargaku dan dijauhi dari wabak penyakit kronik, aku memohon rahmat dan kekayaan mu Ya Allah, aku seru sifat Ar-Rahiim mu, bukakanlah kepadaku dan keluargaku pintu rezeki seluas-luasnya, berilah aku kekayaan supaya aku tidak kufur atas kemiskinan dan tidak bongkak dengan kekayaan."

Hari-hari aku berdoa dan Alhamdulillah hari ini Allah telah perkenankan doa ku, aku selalu percaya kata orang Allah x terus bagi apa kita doa sebab sangat suka kepada hambanya yang suka berdoa.

Rezeki yang aku dapat, satu rezeki yang aku x pernah pikir boleh dapat jumlah xboleh dapat kecuali sertai MLM, piramid atau apa2 saluran yang aku x paham, tapi itu bukan cara Allah bagi kepada ku sebab Allah tahu aku x percaya jalan-jalan seperti itu. Allah bukakan pintu rezekiku dengan menggerakkan hati sahabatku untuk memberi peluang pelaburan yang cukup baik dan meyakinkan. Sahabat itu sendiri tidak tahu kenapa dia boleh tawarkan peluang itu kepadaku, dia ada kemampuan, ada orang lebih rapat untuk diajak, tapi aku yang dipilih. Satu sahaja yang dikatakan ketika mempelawa aku:

"Saya teringat kata Syed Bukhari, dalam banyak rezeki yang kita dapat, terdapat bahagian orang lain di dalamnya"

Katanya lagi "Mungkin ini bahagian kamu"

Alhamdulillah...... Alhamdulillah...... Alhamdulillah.......

No comments:

Post a Comment